Select Page

κυτταρίτιδα

κυτταρίτιδαΗ κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα αισθητικής για τις γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των κιλών.
Αν έχετε κυτταρίτιδα είστε πράγματι στη συντριπτική πλειοψηφία. Πάνω από το 80% των γυναικών άνω των 20 ετών αναπτύσουν κυτταρίτιδα στη ζωή τους.
Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες μπορούν να κάνουν κυτταρίτιδα, περίπου 90-98% των περιπτώσεων της κυτταρίτιδας συμβαίνουν σε γυναίκες. Δυστυχώς για τις γυναίκες, που 100% συμβάλουν τα γονίδια τους.
[su_spacer]

Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα διευρυμένης συσσώρευσης λίπους του σώματος, κάτω από το δέρμα, που ανεβάζει τον υπερκείμενο συνδετικό ιστό.
Όταν τα λιπώδη κύτταρα μεγαλώνουν, πιέζουν το χώρο κάτω από το δέρμα, δημιουργώντας μια τάση ανοδικών πιέσεων στο δέρμα.
Αυτή η πίεση που ασκεί το λίπος προς τα επάνω, στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, ωθεί προς τα πάνω τα πάντα, και δημιουργεί ένα λακκάκι στην επιφάνεια του δέρματος. Όταν αυτό επεκταθεί η κυτταρίτιδα απλώνεται σε μια ευρύτερη επιφάνεια και δίνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα του λιπώδους ιστού και είναι το πρώτο βήμα στην είσοδος της παχυσαρκία (αύξηση λίπους).
Δεν έχει σημασία αν είμαστε λεπτοί ίσως μέσα μας να έχουμε αυξημένο λίπος δηλαδη παχύσαρκοι.

US National Library of Medicine National Institutes of Health 2009 Aug 26;5(214):1644-6, 1648-9.
Metabolically obese normal-weight individuals and metabolically healthy, but obese, subjects
CONCLUSION: The relationships between body weight and metabolic abnormalities are not so simple. Indeed, there are metabolically obese normal-weight (MONW) individuals, who are frequently not detected because of a falsely reassuring body weight, and, in contrast, metabolically healthy, but obese, people (MHO).
The different topography and hormonal-metabolic and pro-inflammatory activities of various adipose depots seem to play a major role to explain this paradox. The present review paper aims at describing the main principles of management of MONW individuals, with the objective to reduce the higher risk of type 2 diabetes and cardiovascular disease, and to discuss both the advantages and uncertainties of a classical weight-reducing approach in MHO people.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:Οι σχέσεις μεταξύ του σωματικού βάρους και μεταβολικών ανωμαλιών δεν είναι τόσο απλές. Πράγματι, υπάρχουν άτομα μεταβολικά παχύσαρκα με φυσιολογικό βάρος (MONW), οι οποίοι συχνά δεν ανιχνεύονται εξαιτίας ενός ψευδούς καθησυχαστικού σωματικού βάρούς, και, αντιθέτως, μεταβολικά υγιή άνθρωποι, αλλά παχύσαρκοι,(ΜΗΟ).
Οι διαφορετικές τοπογραφίας, ορμονικές-μεταβολικές και προ-φλεγμονώδεις δραστηριότητες των διαφόρων λιποαποθηκών φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για να εξηγήσει αυτό το παράδοξο. Η παρούσα εργασία αποσκοπεί στην περιγραφή των βασικών αρχών της διαχείρισης των MONW ατόμων, με στόχο να μειώσει τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και να συζητήσουμε τόσο τα πλεονεκτήματα και τις αβεβαιότητες της κλασικής προσέγγισης που μειώνουν το βάρος στούς μεταβολικά υγιής ανθρώπους, αλλά παχύσαρκους MHO.

τα αίτια

Τα αίτια της κυτταρίτιδας δεν είναι καλά κατανοητά, αλλά υπάρχουν διάφορες θεωρίες που έχουν προταθεί ως εξηγήσεις. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Ορμονικοί παράγοντες – ορμόνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, η νοραδρεναλίνη, οι θυρεοειδικές ορμόνες και η προλακτίνη παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην δημιουργία της.
  • Γενετική – Τα γονίδια μπορεί να προδιαθέτουν ένα άτομο σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την κυτταρίτιδα, όπως το φύλο, τη φυλή, τον αργό μεταβολισμό, κατανομή του λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα, και την κυκλοφορική ανεπάρκεια.
  • Διατροφή – οι άνθρωποι που τρώνε πάρα πολύ λίπος, υδατάνθρακες, αλάτι και πολύ λίγες ίνες είναι πιθανόν να έχουν περισσότερη κυτταρίτιδα.
  • Τρόπος ζωής – κυτταρίτιδα μπορεί να είναι πιο διαδεδομένη στους καπνιστές, σε όσους δεν αθλούνται και σε αυτούς που κάθονται ή στέκονται όρθιοι σε μία θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Ένδυση – εσώρουχα ή ρούχα, σφιχτά και ελαστικά στην περιοχή των γλουτών (περιορισμός της ροής του αίματος) μπορούν να συμβάλουν στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

η λύση

Η πραγματική και μοναδική ριζική λύση και αλήθεια στην κυτταρίτιδα είναι ότι πρέπει να μειωθεί το λίπος του οργανισμού τόσο ολικά όσο και τοπικά.

[su_row]
[su_column size=”1/6″] focus [/su_column]
[su_column size=”5/6″]Η λύση μια για πάντα είναι η θεραπεία απολίπωσης του οργανισμού που τελικά θα βοηθούσε συνολικά τον οργανισμό μας.
Η ΠΟΣΙΜΗ ΚΕΤΟΓΟΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ και η ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ είναι οι ιδανικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα με μόνιμο αποτέλεσμα που προέρχεται από τον οργανισμό σας και όχι εφήμερο (εικονική πραγματικότητα) από κάποιο μηχάνημα.

Πρίν ανατρέξουμε στην τοπική λύση για την κυτταρίτιδα θα πρέπει να δούμε το γενικό λίπος του οργανισμού ως κύρια αιτία.

Dr. Ιάκωβος Θεοδοσίου MD.DipU
Ιατρός – Διαιτολόγος

[/su_column]
[/su_row]

[su_spacer size=”50″]
[su_divider top=”no” divider_color=”#45a5ae” size=”2″ margin=”0″]

κυτταρίτιδα

[su_spacer size=”30″]