Select Page

οφέλη στην υγεία | δίαιτα σοκολάτας

οφέλη υγείας
Τα οφέλη στην υγεία είναι το σημαντικότερο σε μια δίαιτα. Δεν αρκεί μόνο να χάσω βάρος, αν το βάρος αυτό δεν είναι λίπος ή σε βάρος της υγείας μου.

Όλοι μας γνωρίζουμε άτομα που ενώ είναι σε δίαιτα, παραπονούνται για έντονη πείνα, δυσφορία και γενικότερα ότι δεν αισθάνονται καλά.
Η σωστή δίαιτα δεν πρέπει να έχει μοναδικό στόχο το βάρος της ζυγαριάς (σίγουρα είναι πρωτεύων) αλλά να μας προσφέρει οφέλη στην υγεία, συνολικής βελτίωση, ευεξία και μια σιγουριά στα αποτελέσματα του αδυνατίσματος.
[su_spacer size=”30″]
Η δίαιτα σοκολάτας DIET PLASMA, δεν είναι απλά μια δίαιτα, τα οφέλη στην υγεία μας είναι μοναδικά και πολυσυστηματικά.
Οι επιπλοκές και οι συννοσηρότητες της παχυσαρκίας είναι πολλές. Άλλες είναι πρώιμες και μη εμφανής ενώ άλλες απώτερες και εμφανής.
Ο άνθρωπος που έχει πρόβλημα βάρους συνήθως στα αρχικά στάδια νομίζει ότι το πρόβλημα του είναι το βάρος και στην υγεία του είναι θαυμάσια. Αυτό είναι λάθος απλά δεν γνωρίζει ή δεν έχει εκτιμήσει τι είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει μια περίσσεια βάρους στον οργανισμό του.

οφέλη στην υγεία | δίαιτα σοκολάτας

Μείωση λίπους – Υπέρβαρο – Παχυσαρκία
Ο καρπός του COCOA μειώνει και ελέγχει την όρεξη και την ψυχογενή πολυφαγία επηρεάζοντας τους νευροδιαβιβαστές στο κέντρο της πείνας στον υποθάλαμο του εγκεφάλου καθώς και τον μεταβολισμό των λιπιδίων στην περιφέρεια συμβάλλοντας τα μέγιστα σε ένα σωστό αδυνάτισμα και την ομαλοποίηση της σύστασης του σώματος.

Mείωση της αντίστασης στην ινσουλίνης
Ο καρπός COCOA με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και άλλους πολλαπλούς μηχανισμούς στον ενεργειακό μεταβολισμό μειώνουν της αντίστασης και την ευαισθησίας στην ινσουλίνη σε άτομα με διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη και καπνιστές βελτιώνοντας τον σακχαρώδη διαβήτη, την διαταραχή βάρους και λιπιδίων και τις επιπλοκές που προκύπτουν από αυτά.

Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και την αρτηριοσκλήρυνση
Ο καρπός COCOA με πολλαπλούς μηχανισμούς βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, την σκληρότητα των αγγείων στην αρτηριοσκλήρυνση και την αθηρωματική πλάκα.

Υπερχοληστερολαιμία – Δυσλιπιδαιμία
Ο καρπός COCOA μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης ή χοληστερίνης, μειώνει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL).

Βελτιώνει την ψυχική διάθεση
Είναι σημαντικό η διαδικασία της δίαιτας να μην είναι μια στρεσογόνος κατάσταση και έτσι να γίνεται η εφαρμογή της πιο ευχάριστη. Ο καρπός COCOA περιέχει μια ουσία ονομαζόμενη ανανδαμίδιο – γνωστό ως μόριο ευδαιμονία, η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας.

Αφροδισιακή δράση
Στον καρπό COCOA υπάρχει μια άλλη ουσία που ενισχύει την διάθεση ονομαζόμενη PEA ή φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία ενεργοποιεί την απελευθέρωση των ενδορφινών και λειτουργεί ως νευροχημικό οπιοειδές. Αυτές οι ουσίες συχνά απελευθερώνονται όταν ερωτευόμαστε και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.
(Η μόνη άλλη τροφή στη γη που περιέχει PEA είναι τα μπλε-πράσινα φύκια).
Στην βελτίωση της λίμπιντο οφείλεται πιθανώς το γιατί η σοκολάτα είναι τόσο δημοφιλές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή ως δείγμα της αγάπης.

Εξισορροπεί το ορμονικό σύστημα της διάθεσης
Ο καρπός COCOA αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης του εγκεφάλου. Η σεροτονίνη είναι η ουσία του εγκεφάλου που μας δίνει την αίσθηση του νιώθω καλά. Τα επίπεδα σεροτονίνης μειώνονται δραματικά σε γυναίκες με προ εμμηνορρυσιακό σύνδρομο (PMS). Στα οφέλη του καρπού COCOA έχει αποδειχθεί ότι ενισχύονται τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο ισορροπώντας τις ορμόνες και αποκαταντώντας τα συναισθήματα της χαράς και της ευημερίας.

Προστατεύει την καρδιά και ενισχύει την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων
Ο καρπός COCOA περιέχει πολυφαινόλες (φλαβανόλες), ουσίες με αντι-φλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση που μπορούν να προστατεύσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος αλλά και εγκεφαλικού επεισοδίου, και να συμβάλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Ο καρπός COCOA περιέχει πάνω από 700 ενώσεις ενώ οι αντιοξειδωτικές που περιέχονται σε αυτό είναι γνωστές ως πολυφαινόλες και συμβάλουν στη μείωση της «κακής χοληστερόλης» και την πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει αλλή τροφή που να δρά τόσο προστατευτικά και με τόσα οφέλη για την καρδιά.

Αντιθρομβωτική δράση
Το Τμήμα Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψε ότι ο καρπός COCOA έχει αντιθρομβωτική δράση στο αίμα και μπορεί να αποτρέψει τους θρόμβους του αίματος. Το εύρημα αυτό δείχνει ότι η κατανάλωση COCOA μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμη όπως η λήψη μιας ασπιρίνης την ημέρα.

Αντιγηραντική δράση
Ο καρπός COCOA μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση – τα πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά που περιέχει ανήκουν στην ίδια ομάδα αντιοξειδωτικών, όπως το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Αυτές οι ανθοκυανίνες (που βρίσκεται στο σκουρόχρωμα φρούτα) και οι κατεχίνες (που βρίσκεται στο πράσινο τσάι) προστατεύουν τα κύτταρά μας από την πρόωρη οξείδωση ή καταστροφή, με αποτέλεσμα να μας βοηθήσει να είμαστε και να φαινόμαστε νεότεροι περισσότερο.

Καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης
H βελτιστοποίηση του ενεργειακού μεταβολισμού και οι υψηλές συγκεντρώσεις μαγνήσιου και αντιοξειδωτικών που βρέθηκαν στον καρπό COCOA ως φυσική πηγή τροφής συμβάλουν στην καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης. Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στην προστασία από την οστεοπόρωση, μειώνει τον διαβήτη τύπου II, και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Αναπνευτική βελτίωση
Οι ξανθίνες (θεοφυλλίνη και η θεοβρωμίνη) που περιέχονται στον καρπό COCOA είναι ουσίες που βελτιώνουν την αναπνευστική λειτουργία προκαλώντας βρογχοδιαστολή με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των ιστών.
Πολλές μελέτες καταδεικνύουν την βελτίωση της συμπτωματολογίας ατόμων που πάσχουν από άσθμα.

Γαντρεντερική υγεία
Ο καρπός COCOA βελτιώνει την βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου δρώντας τόσο προβιοτικά όσο και πρεπροβιοτικά βοηθώντας την καλή του λειτουργία ενώ από την άλλη αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου βοηθώντας στην δυσκοιλιότητα.

related info on …
Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care
[su_spacer size=”50″]
[su_divider top=”no” divider_color=”#054469″ size=”2″ margin=”0″]

δίαιτα σοκολάτας | οφέλη στην υγεία

[su_spacer size=”30″]